Maturitní zkoušky více
MENU více
fyzika

Fyzikální olympiáda – okresní a celostátní kola

Publikováno: 8. 4. 2023

Ve středu 22. března 2023 se na ZŠ J. Ressla konalo okresní kolo FO pro kategorie E a F. Z naší školy postoupilo do okresního kola 5 soutěžících, kteří si vedli výborně zvláště v kategorii F.

Na 1. místě v kategorii F se s počtem bodů 39 shodně umístili Marek Yu Xuan Lim (3.A) a Kryštof Šourek (3.B). Na 2. místě se pak umístil Jakub Mejstřík (3.A).

V kategorii E se na 3. místě umístil Vojtěch Weinzettl (4.A)na 5. místě Leona Stříteská (4.B). Oba s nejvyšší pravděpodobností postoupí do krajského kola, které se koná 20. 4. 2023.

V jediné kategorii FO se koná kolo celostátní, a to v kategorii A. V letošním roce pozvali pořadatelé 44 nejlepších studentů z krajských kol na gymnázium do Chebu. Z naší školy postoupili dva studenti, z nich jeden se zařadil do kategorie vítěz a druhý mezi úspěšné řešitele.

10. místo obsadil Vít Brázda (4.F) – vítězové, 13. místo Pavel Provazník (4.F) – úspěšní řešitelé. Víťa si svým umístěním vybojoval pozvánku na soustředění, ze kterého se bude vybírat 5 studentů, kteří budou reprezentovat ČR na Mezinárodní FO v Japonsku.

Všem úspěšným studentům blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci školy.

Vladimír Vícha

titulní obrázek: https://cs.wikipedia.org/wiki/Fyzika#/media/Soubor:CollageFisica.jpg Autor: Daniele Pugliesi – Collage created by uploaderFastfission, United States Department of Energy, public domainFlorianMarquardt, GFDLNASA, ESA, S. Beckwith (STScI) and the HUDF Team, public domainpublic domainNASA, public domainJon Sullivan (pdphoto.org), public domainAuréola, cc-by-sa-2.0public domainNational Oceanic and Atmospheric Administration, public domain, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5393958

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.