Maturitní zkoušky více
MENU více

Sláva chemii: Naši chemici nejlepší v kraji!

Publikováno: 22. 6. 2023

Bez jakékoliv nadsázky Vám s velkou radostí oznamujeme, že žáci a žákyně z naší školy sklidili v letošním 59. ročníku Chemické olympiády obrovské a nevídané úspěchy.

Za připomenutí stojí již v březnu publikované výsledky kat. A, kde se na 1. místě umístil Pavel Provazník (4. F), který rovněž postoupil do prestižního celostátního kola, kde byl oceněn jako úspěšný řešitel. Doslova na záda mu dýchal a krásné 2. místo obsadil David Theodor Nimrichtr (7. A) a krásného 4. místa dosáhla Hana Panchartková (8. A).

Sedm statečných se také v kat. D vítězně probojovalo do okresního kola, kde na vynikající výsledky nenechali dlouho čekat. O tom, jak dopadli a že patří mezi nejlepší chemiky ve své kategorii jsme Vás seznámili v samostatném článku. . S potěšením však rádi připomeneme, že naši studenti Marek Yu Xuan Lim (3. A), Jakub Řezka (4. B) a Jana Kremlová (4. B) obsadili všechna místa na podiu vítězů.

V krajském kole ChO kat. D studenti bojovali také statečně. Na první tři místa ale bohužel nestačili. Doufám, že žáci nabyli nové znalosti a zkušenosti, které v dalších kategoriích plně využijí. V krajském kole kat. D se na krásném 4. místě umístila Sofie Ferenčíková (3. A), na 6. místě Jana Kremlová (4. B), na 7. místě Tereza Kratochvílová (4. B) a 8. místě Marek Yu Xuan Lim (3. A).

To ještě není vše. Čtěte dále. Chemici z Dašáku jsou neuvěřitelní. Další nádherné úspěchy sklidili naši žáci v kat. C, kde se na 1. místě umístil Michal Branda (6. A) a na 2. místě Jan Wawrzyczek (2. F). Z dvacítky řešitelů z celého kraje se na pěkném 5. místě umístila Aneta Ehrenbergerová (6. A) a na 9. místě Zbyněk Makovský (5. B).

Jdeme do finále. Již tradičně kabinet chemie mentoruje a připravuje talentované žáky a zájemce z řad studentů ve všech kategoriích Chemické olympiády (s výjimkou kat. E, která je určena pro odborné chemické školy). V kat. B se na nádherném 1. místě umístil David Theodor Nimrichtr (7. A), který je tak dvojnásobným úspěšným vítězem rovnou ve dvou kategoriích (kat. A, kat. B) letošního 59. ročníku nejprestižnější a zároveň nejstarší chemické soutěže. Pěkné 5. místo obsadil Bartoloměj Lidák (3. H), který je tak úspěšným řešitelem.

Všem vítězům a úspěšným řešitelům letošního ročníku ChO gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy nejen na okresní, ale i krajské a celostátní úrovni. Děkujeme také všem nadšeným vyučujícím chemie za obrovskou podporu a za neutuchající lásku k chemii, kterou přenáší i na své žáky a studenty.

Chemická olympiáda v nadcházejícím školním roce oslaví krásné 60. narozeniny. Těšíte se, co si pro nás autoři jednotlivých kategorií připravili? My ano, pojďte do toho s námi!

Za kabinet chemie Mgr. David Bogdanovič

titulní foto: AI

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.