Maturitní zkoušky více
MENU více

Exkurze do Ústavu anatomie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Publikováno: 27. 3. 2024

V pátek 22. března 2024 jsme se jako žáci maturitních ročníků se zájmem o studium medicíny či jiných příbuzných oborů zúčastnili exkurze v anatomickém ústavu 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Po rozdělení do skupin jsme postupně navštívili 3 různá stanoviště. Na prvním stanovišti nám studentka 2. ročníku všeobecného lékařství sdělila zajímavosti o lidské kostře s možností prohlédnutí nejen modelů kostí, ale také skutečných preparátů. Dalším stanovištěm byl ultrazvuk. Fakulta se pyšní jedním z nejmodernějších ultrazvuků v republice, dokonce lepším než v samotné FN Motol. Z každé skupiny byli vybráni dva žáci, na kterých nám paní magistra z ústavu anatomie ultrazvukem názorně ukázala orgány v břišní dutině lidského těla. Na závěr exkurze nás čekala, pro některé obávaná a pro jiné nejzajímavější část, pitevna. Další ze studentek všeobecného lékařství si připravila několik preparátů lidských orgánů, které jsme si mohli vzít do vlastních rukou a prohlédnout je zblízka.

Z exkurze všichni odjíždíme nadšení a věříme, že nám pomohla k většímu pochopení stavby lidského těla. Nové znalosti, které si z Prahy odvážíme, nám pomohou nejen při maturitní zkoušce, ale i u samotných přijímacích zkoušek.

Za žáky biologického semináře Tomáš Pekárek (8.B) a Anna Tučková (8.A)

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.