Maturitní zkoušky více
MENU více

Maturitní ples 4. F, H, J: fotoreportáž

Publikováno: 3. 3. 2013

Reportáž o maturitním plesu pohledem přímých aktérů:

V sobotu 23. února se v pardubickém IDEONU konala další akce v plesové sezóně 2013, a to již druhý a zároveň poslední maturitní ples Gymnázia Dašická v tomto roce. Zatímco třídy osmiletého studia měly svůj ples už měsíc za sebou, studenti čtyřletého soboty nemohli ani dospat.

Ráno v den plesu se začaly plnit úkoly, které si maturanti k plesu rozdělili. Třídy F a H v IDEONU pracovaly na výzdobě a J vozilo s pomocí paní Jánské ze školy hodnotné ceny do Koule štěstí. Čas letěl velice rychle, protože především dámy měly objednané kadeřnice, kosmetiku a další kouzelnice krásy, takže nebylo času nazbyt. Díky tomu, že Anna Skokanová zavedla pro přípravu výzdoby téměř „brannou povinnost“, se nám všechna práce podařila zvládnout do 11.30.

Když jsme přišli do IDEONU později odpoledne, začali jsme zkoušet nazvučení a naší nejoblíbenější činnost – nácvik nástupů. Všechno probíhalo podle plánu a kdyby zvukař s kapelou zvládli svou zkukovou zkoušku ještě rychleji, tak by to bylo dokonce nad rámec našeho očekávání.

V 18.30 se do sálu začali trousit první návštěvníci plesu. My, maturanti, jsme se už nemohli dočkat, až nás moderátor pobídne k tomu, že můžeme s nástupy začít, a tak jsme si chvíli krátili tím, že jsme přenášeli heliový balón z jednoho konce sálu na druhý, aby pořád putoval. Když přišla naše chvíle, každá třída si nástup užívala a ostatní maturanti je křikem, tleskotem a pískotem hlasitě povzbuzovali. Téměř hodina a půl, která se díky nástupům zdála býti jen minutou, utekla jako nic a najednou byl tanec s rodiči a volná zábava, která se nesla většinou v aktivitách tanečních a barových.

K poslechu a tanci hrála skupina Ego Retro music, jejíž hity už musí znát nazpaměť každý návštěvník maturitních plesů.

Ve 23.00 se losovaly hlavní ceny z Koule štěstí, kterými byly například lahev vína Ferrari, jazykový kurz, nástřik opalování nebo plyšový medvěd v takřka životní velikosti. Po tradičním půlnočním zašlapávání šerp se do sálu vkradla únava a parket se pomalinku vyprazdňoval, i když největší tanečníci zůstali až na příchod security, kteří je ve dvě hodiny ze sálu nenásilně vyprovodili.

Všichni jsme si maturitní ples užili a přejeme příštím maturantům, ať se jim jejich ples vydaří alespoň tak, jako nám.

P.S. Chtěli bychom na závěr poděkovat firmě Space for balloons, která zajistila heliový balón.

Děkujeme

maturující žáci čtyřletého studia

autor textu: Jiří David, 4. J


více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.