Maturitní zkoušky více
MENU více

Deník z Francie aneb před dvěma týdny v Challans – LA ROCHELLE (den 4.)

Publikováno: 24. 4. 2013

Ve středu 10 dubna 2013 jsme jeli do města La Rochelle, které je od Challans vzdálené 2 hodiny a 20 minut autobusem. Odjížděli jsme v 7 hodin a 30 minut a na místo určení jsme dorazili okolo desáté hodiny.

Jako první bod programu byla návštěva slavného akvária. Zde jsme spatřili mnoho zajímavých druhů ryb jako například klauna očkatého, medúzy a také žraloka kladivouna. Prohlídku akvária jsme zakončili nákupy suvenýrů.Poté jsme měli malou přestávku na svačinu. Náš výlet pokračoval do centra města, kde jsme shlédli krásu historického přístavu. Navštívili jsme také obrovskou katedrálu. Její vzhled působí jednoduše, ale přesto oslní. Nastala chvíle, na kterou se všichni z celého dne těšili nejvíce-rozchod. Všichni se rozeběhli do svých oblíbených obchodů. Poté jsme se vraceli do autobusu k návratu do Challans. Po příjezdu si nás vyzvedli korespondenti z Francie a zbytek večera jsme strávili jak oni připravili.  Já jsem se šla podívat na taneční trénink Alizée.Poté jsem si dělala zadané úkoly. U večeře jsme si hodně povídali, ale potom jsme konverzaci museli ukončit, jelikož jsme byli všichni unavení.

Marie Šáchová

Ve středu jsme měli namířeno do La Rochelle, což je přístavní město u Atlantiku. Po dvouhodinové cestě, která byla sama o sobě dost vyčerpávající, jsme konečně vystoupili na parkovišti, které se nacházelo za hlavní budovou mořského akvária, kam jsme se odebrali jako první. Za jeho dveřmi nás potom čekaly tisíce ryb a mořských živočichů. Nejvíce mě zaujali žraloci, kteří byli mnohem větší než my.

Po prohlídce akvária jsme šli na prohlídku města, kde jsme si prohlédli dvě strážní věže přístavu a zjistili jak zde fungují doky při odlivu a přílivu. Když jsme přišli do centra, prohlédli jsme si zde i kostel. Poté následoval rozchod. Mnozí z nás si šli koupit nějaké suvenýry, jídlo nebo třeba šperky. Po individuální prohlídce jsme se odebrali k autobusu.

Po návratu do mojí rodiny následovala večeře. Ten den jsme měli vařené škeble. Ačkoliv mi to podle názvu neznělo moc dobře, zkusila jsem aspoň jednu. K mému vlastnímu údivu mi zachutnala, a tak jsem tam snědla 3 talíře škeblí. Výlet do La Rochelle se mi líbil, ačkoliv odpoledne nepanovalo zrovna vysněné počasí.

Tereza Kučerová

předcházející díl vyprávění…

následující část vyprávění…

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.