Maturitní zkoušky více
MENU více

Dva nejlepší chemici v kraji jsou z našeho gymnázia

Publikováno: 4. 5. 2013

Na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice se v sobotu 4. května 2013 konalo krajské kolo chemické olympiády kategorie B. Tato kategorie je vypisována pro studenty předmaturitních ročníků středních škol.

Vítězem krajského kola se stal student sedmého ročníku osmiletého studia na naší škole Jan Hrubeš. Druhé místo obsadil nejmladší účastník krajského finále Jiří Etrych, student 5.B našeho osmiletého gymnázia. Jirka skončil se stejným bodovým ziskem jako vítěz. Jak napsal Jan Hrubeš na svém facebookovém profilu: „Bylo to na ostří nože, nakonec rozhodl v můj prospěch vyšší bodový zisk z teorie.“

Za pozornost stojí nejen to, že naše gymnázium obsadilo první dvě místa v kraji, ale i to, že těsně pod stupni vítězů skončila Kateřina Smítalová z druhého ročníku čtyřletého studia na Dašáku. Vynikající výsledek této trojice doplnil i Štěpán Jirásko, student sedmého ročníku osmiletého gymnázia na naší škole. Finálová desítka nejlepších mu unikla o jediné místo.

Všimněte si, že ačkoli většina našich reprezentantů patřila mezi účastníky k těm mladším, tak zvládla porazit řadu studentů z vyšších ročníků gymnázií i odborné školy. Toto je vynikající příslib do dalších let.

Díky za výbornou reprezentaci školy!

Milan Volejník

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.