Maturitní zkoušky více
MENU více

Studentské předčasné parlamentní volby

Publikováno: 25. 9. 2013

Na našem gymnáziu (stejně jako na více než 300 dalších středních školách v České republice) proběhnou ve dnech 2. a 3. října 2013 Studentské předčasné parlamentní volby. Simulaci skutečných voleb pořádá společnost Člověk v tísni v rámci programu Jeden svět na školách, aby podpořila aktivní účast mladých v občanské společnosti.

volby_nanecisto

Zúčastnit se můžou všichni studenti školy starší 15 let, odevzdat hlas mohou jednomu z politických subjektů, které kandidují v Pardubickém kraji. Na rozdíl od reálných voleb se ale ve Studentských volbách neodevzdávají hlasy preferenční.

Volit je možné o přestávkách ve středu 2. 10. od 7:30 do 14:00, ve čtvrtek 3. 10. od 7:30 do 12:00 v učebně č. 107. Výsledky Studentských voleb na celostátní úrovni budou zveřejněny druhý den voleb ve večerních hodinách na webových stránkách www.jsns.cz/volbywww.clovekvtisni.cz.

Členy volební komise na naší škole jsou studenti Vladimír Kreiža, Tomáš Kouřílek a Jiří Etrych. Pedagogickým garantem je PhDr. Alena Vomlelová.

Více informací lze nalézt na školních nástěnkách, výše zmíněných webových stránkách nebo Facebooku: https://www.facebook.com/events/179535992231795/.

                Jiří Etrych

Pět minut, které prozradí víc než mnohé billboardy:
Volební kalkulačky pro předčasné parlamentní volby 2013 Vám pomohou v rozhodnutí koho volit ve volbách do Poslanecké sněmovny 25. a 26. října 2013. Názorový test porovnává Vaše odpovědi s názory stran.

Odpovězte na 35 jednoznačných otázek. Porovnejte poté své odpovědi s oficiálními stanovisky jednotlivých kandidujících politických stran. Snadno tak zjistíte s kým a v čem se shodujete…

Volební kalkulačku můžete vyzkoušet zde: http://volebnikalkulacka.cz/poslanecka-snemovna-2013/

Volební kalkulačka (anglicky voting advice application) je jednoduchý, zpravidla internetový test porovnávající Vaše politické postoje s postoji politických stran či osob (zákonodárců, kandidátů ve volbách atd.). Více o historii volebních kalkulaček a o úspěšných příkladech ze světa se můžete dočíst na Wikipedii.

Českou a slovenskou Volební kalkulačku vyvíjí a provozuje občanské sdružení KohoVolit.eu již od roku 2006.

zdroj: http://volebnikalkulacka.cz/info/

Milan Volejník

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.