Maturitní zkoušky více
MENU více

Gymnázium se připojilo k České středoškolské unii

Publikováno: 21. 11. 2013

Na návrh předsedkyně Studentské rady gymnázia (SRG) Kláry Scholleové a za podpory ze strany vedení školy SRG rozhodla, že se stane součástí České středoškolské unie, organizace zastřešující středoškolské studentské samosprávy v ČR.

Na sněmu ČSU, který se konal 8. 11. v Praze v Americkém centru byl vyslán jako delegovaný člen s hlasovacím právem v Republikovém sněmu ČSU předseda SRG David Radosta.

Shrnutí zápisu ze sněmu

Sněm ČSU

Byla schválena technická změna stanov; dále byla do předsednictva byla zvolena první dívka v tomto orgánu – Linda Marková.

Proběhla debata o projektech a nadcházející aktivitě ČSU, dále byl vytvořen nový orgán ČSU, Poradní výbor.

ad. Projekty

V následujícím období bude ČSU provádět následující činnosti:

  • dokončovat realizaci projektu Ne dabingu: Učme se jinak,
  • zahájí realizaci (v prosinci 2013) projektu Samosprávy, hlavního projektu do následujícího období, jehož cílem je podpora fungování jednotlivých studentských samospráv,
  • zahájí realizaci (únor 2014) projektu Vzdělávání mimo školu, jehož úkolem bude propojit a propagovat iniciativu typu Khanova škola,
  • vytvoří odborné materiály – názory ČSU – na témata: 1. struktura sítě středních škol, 2. státní maturity, 3 reforma VŠ.

ad. Poradní výbor

Poslední, nově zřízenou, organizační složkou ČSU je Poradní výbor Předsednictva ČSU. V budoucnosti by měl mít k 20 členům, u kterých se nepředpokládá tak výrazná aktivita jako u členů Sekretariátu. Jeho pravomoce ale nejsou nijak malé – bude připomínkovat všechny důležité dokumenty ČSU a koordinovat práci jednotlivých regionálních koordinátorů, kteří by měli být jeho členy.

Participace SRG

SRG má v úmyslu podporovat činnosti ČSU a bude dále jednat o případném vyslání některého ze svých členů do Poradního výboru na pozici regionálního koordinátora pro Východní Čechy, popřípadě o aktivní účasti v některém z projektů ČSU.

David Radosta

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.