Maturitní zkoušky více
MENU více

Třída 3.B navštívila Neviditelnou výstavu

Publikováno: 4. 5. 2014

Dne 23. dubna 2014 se naše třída 3.B vydala na výlet do Prahy. Časně ráno jsme se sešli na nádraží a vlakem vyrazili přímo do hlavního města.

Dopoledne jsme strávili v Památníku Františka Ladislava Riegra a Františka Palackého. Ujala se nás milá průvodkyně, která nám sdělila spoustu zajímavých informací a ukázala nám, kde Palacký a Rieger trávili značnou část svých životů.

Odpoledne jsme navštívili Neviditelnou výstavu. Zde si mají lidé šanci vyzkoušet, jaký život vedou nevidomí. Na začátku výstavy jsme se rozdělili do čtyř skupin. Každé skupiny se ujal jeden průvodce. Jednalo se o lidi, kteří byli buď zcela, nebo částečně slepí. Vešli jsme do místnosti, v níž byla úplná tma. Byli jsme předem informováni, že strávíme hodinu ve tmě. Vydali jsme se do prostoru odkázáni na zbylé čtyři smysly. Vyzkoušeli jsme si, co znamená orientovat se za těchto podmínek v  místnosti napodobující park, kuchyň či koupelnu. Na konci výstavy jsme měli možnost zakoupit si něco k pití, samozřejmě poslepu. Čas ve tmě ubíhal neuvěřitelně rychle a po návratu na světlo spousta lidí cítila bolest hlavy nebo očí.

Tento zážitek nám všem změnil pohled na svět a pomohl nám uvědomit si, jak se vlastně nevidomým žije.

 Anna Antonie Vaňhová, 3.B

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.