Maturitní zkoušky více
MENU více

Přišli, zaběhli, zvítězili

Publikováno: 2. 10. 2014

Bylo 30. září 2014 a podzim už chvíli trvá. Obecně to znamená, že ráno, když jdete do školy, je pořádná zima, ale odpoledne se zase potíte a je vám horko, kvůli oblečení, které jste si na sebe navlékli ráno. Některé dny prší a fouká vítr a jiné zase svítí slunce. A fouká vítr. Vraťme se ale k původnímu tématu.

Toho úterka bylo pěkně a studenti našeho gymnázia se zúčastnili každoročního klání pardubických škol v přespolním běhu. Letos se tento závod uskutečnil na trati v lese u Trnové. Trať byla relativně dobrá. Na cestách byly pouze čtyři klády, jedna dvě kaluže a bahno, které bylo pečlivě schované, aby si ho závodníci až do poslední chvíle nevšimli.

Prespolni_beh

Jako první se na startovní čáru postavili studenti a studentky nižšího gymnázia, přesněji ročníky prima a sekunda. Jejich trať byla dlouhá 1 500 m. Děvčata mají přednost, proto také běžela první a v závodě se rozhodně neztratila. Velice dobře si vedli i chlapci hned po nich. A proto nesmí chybět seznam závodníků: Karolína Kabelová, Natálie Kaněrová, Lucie Hácová, Jitka Vakulová, Ema Kašparová, Petr Kavička, Aleš Venzara, Jan Vítek, Karel Mudruňka a Matěj Macela.

Po dlouhém vyčkávání se konečně mohly na start postavit studentky z vyššího gymnázia ve složení – Veronika Kupková, Tereza Křesťanová, Klára Kučerová, Michaela Kocková a Michaela Šterbová. Všechny výborné sportovkyně a všechny odhodlané zvítězit. To se však mohlo povést pouze jedné a to byla Verča Kupková, která jejich 3 000 m dlouhou trať vedla už od samého začátku. Jako druhá za ní s menším odstupem doběhla Míša Štěrbová.

A po ještě delším a vyčerpávajícím čekání se mohli na start postavit i naši chlapci z vyššího gymnázia. Každý z nich běžel, jak nejlépe uměl. No a ten, kdo umí úplně nejlépe, také zvítězil. Na prvním místě doběhl letošní maturant Pavel Hladík, který se po svém výkonu ještě stačil pořádně vydýchat, než teprve začali dobíhat i další závodníci. Na třetím místě poté s klidem doběhl Vojtěch Novotný. Ten byl následován Janem Juricou, Martinem Šimáčkem, Jonášem Fenclem a Janem Pokorným.

Všichni vítězové si odnesli pohár a týmy chlapců a dívek z vyššího gymnázia si vyběhli postup na krajské kolo přespolního běhu, které se uskuteční 9. října 2014 opět v Pardubicích.

Jan Jurica, 7.B

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.