Maturitní zkoušky více
MENU více

Republikové finále soutěží v lehké atletice

Publikováno: 9. 10. 2014

Ve dnech 6. – 7.10. 2014 se uskutečnilo republikové finále 33. ročníku středoškolské soutěže v lehké atletice Corny v Břeclavi. Do posledního kola se probojovali vítězové krajských kol, 2 týmy na divokou kartu a domácí tým z Břeclavi.

V pondělí v dopoledních hodinách jsme se vydali na dvouhodinovou cestu vlakem společně s kluky z Chrudimi, kteří také postoupili do finále. Přibližně kolem oběda už jsme byli v Břeclavi. Prohlédli jsme si stadion a ubytovali jsme se v pěkném hotelu, kde jsme přespali do druhého dne a finále mohlo začít.

Oproti pondělí byla v úterý zima, ale to nás neodradilo bojovat. Jako na předchozích kolech se začínalo sprintem 60 metrů, kde nás zastupovala Kateřina Janatová a Barbora Ženková. Následovala výška, kde dívky – Natálie Franclová a Tatána Borovcová, skákaly na hranici svých osobních výkonů. Dalším sprintem bylo 200 metrů. Zde opět běžela Barbora Ženková a druhou běžkyní byla Kateřina Jozífová. Na nejdelší trati pro dívky – 800 metrů, nás reprezentovaly Veronika Kupková a Michaela Štěrbová. Poté už zbýval pouze vrh koulí a skok daleký. Do dálky skákala Kateřina Janatová a Lucie Stoklasová, která i s Terezou Krejnusovou vrhala koulí. Děvčata bojovala do posledních chvil závodu a to byla tzv. švédská štafeta, kde každý závodník běží jinak dlouhý úsek: 100 – 200 – 300 – 400 metrů.

A byl tu konec, vše odběháno, odskákáno a odvrháno. Už nám zbývalo jediné. Počkat na vyhlášení a ulovit podpis a fotografii od dlouholeté patronky závodu Corny Barbory Špotákové. Oboje se nám povedlo. Na vyhlášení jsme se přesunuli do městského kina, kde jsme shlédli sestřihy z minulých ročníků a letošních krajských kol. Poté už přišlo na řadu opravdové vyhlášení. Konkurence byla obrovská a se získaným počtem bodů 7 527 jsme se umístily na 12. místě. Úspěch to určitě je, když jsme ani původně nedoufaly v postup do finále. Na prvním místě skončilo Gymnázium Brno, Hády s počtem bodů 9 288.

Vzkaz od paní profesorky Pačovské:

Všem děvčatům děkuji za účast jak v celostátním tak i v krajském a okresním kole. Snaha byla obrovská a i přes zranění a bolesti jste se nevzdaly a bojovaly dál. Patří Vám obrovské díky a do příštího roku hodně sil a zdraví, ať se opět dostaneme do finále a třeba i vybojujeme lepší místo.

Tereza Krejnusová, 4.H

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.