Maturitní zkoušky více
MENU více

Francouzský den v Praze

Publikováno: 14. 12. 2014

vlajka FrancieČást francouzsky mluvících maturantů (Konverzace ve francouzském jazyce) se v pátek 12. prosince 2014 vydala do hlavního města, aby zde strávila „Francouzský den“.  Vše začalo již ve vlaku, kde nás pan profesor zásoboval aktivitami, což se velmi líbilo jedné ze spolucestujících a ptala se, jestli pan profesor je rodilý mluvčí.

Po příjezdu do Prahy jsme zamířili na obhlídku francouzských obchůdků v centru. Následně jsme se přemístili do Francouzského institutu, kde jsme si nejprve v kavárně pochutnali na kávách či horkých čokoládách (a konverzovali francouzsky) a poté jsme zamířili do knihkupectví, kde si někteří z nás udělali radost a nakoupili pár francouzských knížek. Dalším bodem programu byl film Pauline detektivem (samozřejmě ve francouzštině) v Kině 35. Po skončení filmu jsme se metrem přemístili do Holešovic a to konkrétně do Veletržního paláce, kde jsme shlédli sbírku francouzského umění z 19. a 20. století.

Po skončení prohlídky jsme se opět vydali do centra, kde jsme si někteří prošli trhy, jiní skončili v Palladiu. Celý den jsme si moc užili a naše přání do budoucna je jasné – víc takových dnů!

Kristýna Vlasáková, 4.H

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.