Maturitní zkoušky více
MENU více

Seminář po indicku

Publikováno: 31. 3. 2016

Během středečního semináře angličtiny nás poctila svou návštěvou studentka pardubické univerzity jménem Dhángi. Pochází z Indie a právě na toto téma byla i její prezentace. Navzdory tomu, že nám ona sama sdělila, že je z prezentování velmi nervózní, byl její výstup skvělý a velmi obsáhlý. Počítala s tím, že jako studenti střední školy již budeme obeznámeni s obecnými geografickými fakty z hodin zeměpisu, a tak se zaměřila zejména na informace o kultuře a tradicích. Bezvadným nápadem byl také slide, na němž byly vypsány vžité představy, jež většinu z nás napadnou při vyřčení slova Indie.

foto Milan Volejník

Dhángi nám však většinu z nich vyvrátila a uvedla je na pravou míru. Po prezentaci následoval prostor pro naše dotazy. Vzhledem k tomu, že Dhángi svou srdečností a enthusiasmem vytvořila v učebně skvělou atmosféru,  otázek byla spousta. Velmi ochotně a obsažně je zodpověděla. Dozvěděli jsme se tak mnoho, často velmi zajímavých informací. Dhángi se nebránila ani otázkám na lehce kontroverzní témata, týkající se např. stále, neoficiálně přetrvávajícího kastovního systému v její rodné zemi, a stejně tak nám vylíčila i svůj pohled na Čechy, co se jí na české nátuře líbí a co jí na nás naopak schází.

Její prezentace a celkový přístup působily neuvěřitelně vstřícně a naprosto otevřeně. Do zamračeného ospalého odpoledne vnesla najednou kupu energie, dobré nálady, úsměvu, pohody a přímo vlnu štědrosti poté, co nás všechny naprosto vážně vybídla, že pokud pojedeme někdy do Indie, musíme se
u ní stavit. Její návštěva byla velmi příjemným narušením stereotypu školního dne a jakousi injekcí prima nálady.

Zuzana Šimůnková 7.A

 

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.