Maturitní zkoušky více
MENU více

Den čtvrtý – pro někoho konec, pro někoho začátek

Publikováno: 6. 4. 2016

Středa 6. dubna 2016 byla posledním dnem pobytu v Pardubicích pro řešitele kategorie A – to je čistě matematická kategorie. Opravovatelé po noční práci mají vše perfektně ohodnocené, výsledková listina byla organizátorům zaslána již v 0: 38. RNDr. Josef Rak tak mohl v brzkých ranních hodinách vytisknout diplomy a slavnostní vyhodnocení mohlo začít. Konalo se v přednáškovém sále H2 na FEI UPa. Výsledková listina je zde: Výsledková listina MO

Absolutním vítězem se stal Filip Bialas z Gymnázia Opatov Praha 4, na 2. místě je Pavel Turek z Gymnázia Olomouc-Hejčín, na 3. místě Pavel Hudec z Gymnázia Jiřího Gutha Jarkovského, Praha 1.

foto: Milan Volejník

Celkem bylo 24 úspěšných řešitelů a z toho 12 vítězů. Obdrželi ceny od prof. RNDr. Jana Kratochvíla, CSc., děkana MFF UK, RNDr. Jiřího Rákosníka, CSc., předsedy MÚ AV a RNDr. Josefa Kubáta, předsedy JČMF. Od firma ČEZ obdrželi peněžní dar, který je vázán na studium na technické vysoké škole. Dalšími cenami byly licence od firmy Maplesoft.

Na žádného úspěšného řešitele  se nezapomnělo, byli obdarování dárkovými poukazy. Poté se domluvilo soustředění vítězů na mezinárodní olympiádu v Hong Kongu, opravovatelé objasnili důvody svého opravování a bylo zakončeno ústřední kolo kategorie A.

Dnes je také prvním dnem pobytu v Pardubicích pro řešitele kategorie P – ta se věnuje programování. Má méně účastníků, letos 30. Po ubytování v hotelu Labe jsme se přesunuli opět na FEI UPa, kde bylo zahájení této části MO. Pak následovala přednáška „Jak založit úspěšnou softwarovou firmu“, kterou přednesl Ing. Jaroslav Řasa z firmy ABRA, která je jedním ze sponzorů této kategorie.

Soňa Křišťanová

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.