Maturitní zkoušky více
MENU více

Šťastná třináctka

Publikováno: 11. 5. 2018

Každá akce má svůj příběh. Ten náš se odehrál v neděli 6. 5. 2018. Deset žáků naší školy se nominovalo do celostátního finále juniorského maratonu – Volkswagen Prague Marathon 2018. Závod se běžel štafetově. 1. – 9. úsek byl dlouhý 4 km, závěrečný, desátý úsek 6 197 m. Součet všech etap tedy dává celkovou délku maratonu. Třetí, pátý a sedmý úsek musely běžet dívky, ostatní úseky běželi chlapci. Do soutěže se postupně nominovalo 30 nejlepších středních škol z celé ČR. Start byl v 9,00 na Staroměstském náměstí. První úseky startovaly téměř společně s nejlepšími běžci pražského maratonu.

A co náš příběh? Po prvním úseku předával Matěj Macháček v balíku na cca 16. – 20. místě. Do pražských ulic vyběhl Matěj Dvořáček. Bohužel doběhl se slzami v očích. Špatně si šlápl a obnovil si úraz levého kolena – ale předal štafetový kolík a my byli stále v soutěži. Je ovšem pravda, že jsme téměř uzavírali závodní pole juniorského maratonu. S Matějem jsme zvládli přesun k lékařské pomoci a po obstřiku a zpevnění jsme dostali svolení, že se Matěj nějak dobelhá na nádraží a dopraví se zpět do Pardubic.

Ale závod pokračoval dál. Při každém návratu našich účastníků na shromaždiště se ke mně dostávaly pozitivní zprávy, že stahujeme. Každý se vyhecoval k maximálnímu výkonu. A jak to dopadlo? Celkově 13. místo! 53 sec za námi doběhlo Sportovní gymnázium Pardubice. Při porovnání celkového času z krajského kola se naši borci zlepšili o 9 minut.

Celkové výsledky:

  1. místo Sportovní gymnázium Brno
  2. místo Sportovní gymnázium a SOŠ Jilemnice
  3. místo Gymnázium Příbram

    13. místo Gymnázium, Dašická, Pardubice

Pořadí našich úseků:

  1. Matěj Macháček
  2. Matěj Dvořáček
  3. Linda Dušková
  4. Filip Vyskočil
  5. Michaela Štěrbová
  6. Petr Kavička
  7. Pavla Kmoníčková
  8. Jan Robovský
  9. David Němeček
  10. Jan Vítek

Lenka Koberová

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.