Maturitní zkoušky více
MENU více

Druháci na Skálovi a nad surrealisty

Publikováno: 23. 5. 2019

V rámci estetické výchovy jsme již minulý rok navštívili Obecní dům v Praze. Letos nás čekala Národní galerie. Do našeho hlavního města jsme se tedy vydali v úterý 14. května 2019. I přes mírné zpoždění vlaku jsme se na místo dostali včas. Někteří z nás se dokonce poprvé projeli metrem.

foto Ivana Hrdinková

V galerii jsme se rozdělili na dvě skupiny. Obě skupiny měly vlastní program. Třída 2. F se dozvěděla něco o životě a díle Františka Skály. Na třídu 2. H čekali čeští surrealisté. Za povšimnutí stojí, že obě třídy shledaly své průvodkyně sympatickými.

Nejprve něco k surrealistům:

Sympatická paní průvodkyně pro nás měla připravené různé aktivity, díky kterým jsme se o surrealismu dozvěděli více. Kreativita a bujná fantazie se hodily každému. Po programu s paní průvodkyní jsme měli možnost prohlédnout si ostatní expozice Národní galerie, které zahrnovaly například kubistická díla Pabla Picassa nebo moderní umění Jana Zrzavého. Po dlouhém a náročném diskutování o všem, co nás zaujalo, jsme vyrazili zpět na vlakové nádraží. Výlet se nám moc líbil a už se těšíme na další.

L. Hamerníková, N. Mauerová, 2. H

A 2. F se seznámila s tvorbou Františka Skály:

Třídu 2. F čekal program s velmi sympatickou paní průvodkyní, která nás poměrně hravou a naučnou formou seznámila s tvorbou i životem Františka Skály. Poté jsme si měli možnost projít v galerii místa, jež nás nejvíce zajímala, či v případě únavy navštívit kavárnu. Po srazu ve vestibulu jsme se již vydali směr domov, tentokrát z vlakové stanice Praha-Holešovice, i tato cesta se však neobešla bez drobného zpoždění.

V. Vlášková, 2. F

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.