Maturitní zkoušky více
MENU více

Dvě 3. místa na republikovém finále Přeboru škol v OB a zlato Terky

Publikováno: 12. 6. 2019

Crrrr, crrr! Achjo, co to je? Vždyť je teprve 5:55 a já mám mít ještě hodinku sladkého spánku před sebou, než budu muset vstávat do školy. Celá rozespalá si promnu oči, zamáčknu budík a snažím se zjistit, co je vlastně za den, když mi v tu ránu vše dochází.

Je středa 5. 6. a v Brně se koná celostátní finále Přeboru škol v OB. Rychle balím boty, čip a buzolu a pospíchám na nádraží, kde už čekají ostatní. Kupujeme jízdenky, sedáme na vlak a za necelé 2 hodiny už stojíme před hlavním nádražím v Brně a netrpělivě vyhlížíme tramvaj, kterou se dostaneme přímo na místo konání celé akce. Tam dorážíme zhruba hodinu a půl před startem závodu a zabíráme jedno z posledních míst ve stínu, kam nepraží sluníčko.

Znovu studujeme starou mapu prostoru závodu, probíráme těžkou taktiku a zanedlouho už první z nás musí na start. Již z parametrů bylo jasné, že závod to určitě nebude jednoduchý, a to se také potvrzuje. Rychlé běžecké pasáže po sídlišti jsou proložené zarostlou, v mapě nepřehlednou městskou roklí. Většině z nás se daří, některým  více, některým méně, ale všichni jsme si snad závod užili.

O největší senzaci dne se však postarala Terka Fejfarová, která zaběhla skvělý závod a suverénně vyhrála v kategorii DS, čímž výrazně přispěla i k našemu celkovému úspěchu. Těsně před vyhlášením se totiž dozvídáme, že jsme mezi středními školami obsadili 3. místo a mezi základními 4. místo, čemuž nikdo z nás nemůže uvěřit. Přebíráme tedy pohár a rychle spěcháme na tramvaj.

Cesta domů probíhá hladce a kolem páté hodiny odpolední se již všichni unavení loučíme v Pardubicích na nádraží. Druhý den však přichází e-mail od pořadatelů, že výsledky přepočítali, ale pro nás jenom dobře. I mezi základními školami jsme se nakonec umístili na bronzové příčce a vybojovali tak dvě 3. místa na republikovém finále Přeboru škol v OB!

Naše umístění v TOP10:

DS (= dívky SŠ):

1. Tereza Fejfarová, 1. H

5. Kateřina Koberová, 5. B

H7 (= chlapci 6 – 7. třída ZŠ):

  1. Vojtěch Vališ, 2. B

H9 (= chlapci 8. – 9. třída ZŠ):

  1. Michal Krpata, 4. B

HS (= chlapci SŠ):

  1. Ondřej Pipek, 1. H

Kateřina Koberová, 5. B

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.