Maturitní zkoušky více
MENU více

Výměnný pobyt s Portugalskem u nás ve škole již počtvrté

Publikováno: 16. 9. 2019

V pondělí 9. 9. 2019 večer přijeli do Pardubic žáci střední školy Escola Secundaria de Penafiel, která se nachází poblíž města Porto, aby strávili týden v rodinách našich žáků. Hned v úterý jsme začali aktivně prohlídkou budovy gymnázia, poté jsme se vydali do parku Na Špici a vyzkoušeli si paddleboardy na řece Chrudimce a basketbal či fotbal na místním sportovním hřišti. V tamním grilovišti jsme si k obědu opekli špekáčky a po obědě následovala prohlídka historického centra Pardubic.


Ve středu vyrazili čeští a portugalští žáci vlakem do Prahy. Mimo klasických památek měli tu čest navštívit Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR, a zažít tak jednání poslanců naživo.

Ve čtvrtek je čekal výlet do Smetanovy Litomyšle. Po prohlídce stálé expozice soch Olbrama Zoubka v podzámčí se žáci vydali prozkoumávat náměstí s malebnými podloubími a poté mohli chvíli relaxovat v zámeckých zahradách.
V pátek podnikla naše 60členná skupina (30 portugalských a 30 českých žáků) výlet do Dvora Králové do tamější ZOO. Večer se pak konala první hodina tanečních našich žáků, portugalští žáci měli tedy možnost vidět něco pro ně netradičního.
Víkend pak naši svěřenci strávili v českých rodinách, a měli tak více času na poznávání dalších krás Čech.
V pondělí 16. 9. 2019 brzy ráno odletěli zpět domů.
Počasí nám celý týden více než přálo, takže pevně věříme, že si portugalští žáci společně s těmi českými letošní výměnu užili a budeme se těšit na příští rok.

Děkujeme všem našim zúčastněným žákům a jejich rodičům za skvělou péči o účastníky výměnného pobytu.

Kateřina Ulbrichová a Iveta Motyčková

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.