Maturitní zkoušky více
MENU více

Úspěch v krajském kole soutěže Europa Secura

Publikováno: 8. 6. 2021

V pátek 28. května 2021 jsme se za tým Gymnázia Pardubice, Dašická 1083 zúčastnili krajského kola 14. ročníku soutěže Europa Secura. Soutěž je pořádána mimo jiné Institutem pro evropskou politikou EUROPEUM, Zastoupením Evropské komise v ČR či ministerstvy obrany a zahraničí.

Prvním kolem soutěže jsme prošli již koncem měsíce března. Jednalo se o vědomostní test z oblasti evropské zahraniční a bezpečností politiky, politické geografie a moderních dějin. V následujícím kole jsme v průběhu měsíce dubna vypracovali písemnou bezpečnostní analýzu na téma občanských nepokojů v Bělorusku.

Přibližně týden po zaslání práce jsme se obdrželi zprávu o postupu a pozvánku na krajské kolo do Hradce Králové. Zde jsme práci ústně obhajovali před tříčlennou porotou, také jsme odpovídali na otázky a připomínky našich soupeřů.

V krajském kole jsme se umístili na 3. místě. Do soutěže se letos zapojilo 1089 studentů a studentek, tedy celkem 363 týmů. Soutěž nám přišla velmi přínosná, a proto bychom ji rádi doporučili dalším studentům. Do patnáctého ročníku soutěže je možné přihlásit se již nyní: https://www.europasecura.cz/prihlaska.

Magdaléna Krejčí (7.A) a Jan Španiel (3.H)

obrázek v galerii: Infografika k základnímu kolu soutěže, která shrnuje například počet účastníků.

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.