Maturitní zkoušky více
MENU více

Sportovní kurz 3.F a 3.H

Publikováno: 29. 6. 2023

Jako každý rok se 3. ročníky vyššího gymnázia zúčastnily sportovního kurzu v Kácově. Jeho úkolem nebylo pouze dát žákům do těla, ale především také sblížit kolektivy obou tříd. Ať už se jednalo o znalostní hry, třídní i mezitřídní utkání v různých sportech, vždy nás provázela dobrá nálada a atmosféra, kterou z velké části tvořilo i nadšení a zapálenost našeho učitelského doprovodu, paní učitelky Pačovské, Burianové a Koberové. Ty si pro nás připravily různé sportovní aktivity, u kterých snad ani jedno tričko nezůstalo suché.

Celý týden nás sužovaly tropické teploty, a tak jsme všichni rádi využívali možnost zchladit se v místním bazénu, kde proběhl i souboj tříd v plaveckých štafetách. 3.H si nakonec doplavala pro první místo. 3.F se ale nenechala v ničem zahanbit a srovnala své skóre při krásném softbalovém utkání. To však zdaleka nebyly jediné souboje, které jsme za celý týden absolvovali. Při mezitřídním zápasu ve volejbale to chvílemi vypadalo na remízu, ale nakonec si Háčko vybojovalo i zde zlaté místo. Všechny zápasy by však nebyly ani z poloviny tak napínavé, kdyby hráče po celou dobu nepovzbuzovaly jejich třídní fankluby, kterým tímto velice děkujeme za skvělou atmosféru, kterou vytvořily.

Poslední den programu si pro nás paní Koberová připravila orientační běh v okolí našeho ubytování. Věřím, že nejen pro mě se tento běh stal nezapomenutelným zážitkem. A pokud ne, myslím si, že spáleniny od kopřiv a čvachtání mokrých ponožek v zablácených botách ještě chvíli všichni z hlavy nedostanou.

Úplným zakončením našeho pobytu byla túra na nedalekou Čertovu vyhlídku a společné večerní posezení u táboráku. Celý kurz se tak stal krásnou závěrečnou tečkou za uplynulým školním rokem, a hlavně také místem, ze kterého si všichni přivezli nejen únavu, ale především společné zážitky se spolužáky, na které mohou vždy s láskou vzpomínat.

Eliška Tománková, 3. F, foto: Michal Bílek, 3.H

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.