Maturitní zkoušky více
MENU více

Druhé místo na Celostátní přehlídce SOČ

Publikováno: 28. 6. 2023

Ve dnech 16. – 18. června 2023 proběhla v Plzni jubilejní 45. Celostátní přehlídka Středoškolské odborné činnosti, která na 2 dny shromáždila nejnadanější studenty 18 vědeckotechnických oborů, aby obhájili své odborné práce před porotou.

V každém oboru se z jednotlivých krajů účastní právě jedna práce z prvního místa krajské přehlídky. Z naší školy tak vstříc pivovarnické metropoli zamířili studenti Anna Hlavničková z 3. F s prací TRANSGENDER A NEBINÁRNÍ OSOBY V POVĚDOMÍ GYMNAZIÁLNÍCH STUDENTŮ (obor Pedagogika, psychologie a sociologie) a David Theodor Nimrichtr z 7. A jako spoluautor práce VÝVOJ A TESTOVÁNÍ ROV INSPEKČNÍ / OBSERVAČNÍ TŘÍDY (obor Elektrotechnika). Právě Davidovi se společně s Jakubem Filipem ze SPŠE a VOŠ Pardubice podařilo umístit na 2. místě ve své kategorii. V rámci projektu vytvořili robotickou ponorku (ROV) pro hydrobiologický výzkum, na které spolupracovali s talentcentrem Technecium Pardubice, firmou JHV Engineering a Přírodovědeckou fakultou. Kromě finančního ohodnocení projektu byli současně nominování na soutěž České hlavičky a možnost postupu na mezinárodní soutěže.

Následující 46. ročník SOČky se bude konat přímo v Pardubicích. Pokud by studenti měli zájem účastnit se této soutěže, mohou kontaktovat Mgr. Soňu Křišťanovou. Konkrétní informace k účasti naleznete na https://www.soc.cz/soc-krok-za-krokem/. Soutěže se kromě studentů každoročně účastní i RNDr. Vladimír Vícha v rámci poroty oboru fyzika.

David Theodor Nimrichtr, 7. A

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.