Maturitní zkoušky více
MENU více

Medaile Redeem teamu unikla o bod

Publikováno: 7. 12. 2023

V úterý a ve středu 28. a 29. 11. 2023 se na Gymnáziu Matyáše Lercha v Brně konal finálový turnaj v basketbalu středních škol. Jednalo se o celorepublikové finále. Sešla se ta nejlepší družstva, která tuzemský středoškolský basketbal může nabídnout. Ve hře bylo mnoho. Kromě zlaté medaile měl první tým možnost kvalifikovat se na mistrovství světa v čínském Macau.

První hrací den se utkaly základní skupiny, ve kterých jsme si vylosovali Gymnázium Jateční z Ústí nad Labem a Mendelovo gymnázium Opava. Proti Ústí nad Labem tým z Dašáku, nazývaný Redeem team, vyhrál 41:36. Dobrý pocit z výhry nám zkazila koncovka, ve které se Ústí dotáhlo z -15 na -5. V druhém utkání Redeem team čekala silná Opava, se kterou hrál vyrovnaně do poločasu, ale pak se ukázala soupeřova kvalita a prohrál 35 : 55. Je nutno podotknout, že za opavský tým nastupuje celá základní sestava vedoucího týmu extraligy U19, takže se náš tým nemá za co stydět.

Ve středu se hrálo play-off o umístění. To pro Redeem team znamenalo semifinále proti gymnáziu z Jindřichova Hradce, které mělo celý tým složený z basketbalistů z velmi prestižní a basketbalově kvalitní GBA academy. K údivu všech hráčů, diváků i organizátorů byl celý zápas vyrovnaný a Redeem team se chytrou hrou a podstatným podceněním ze strany GBA dostal minutu před koncem do 4bodového vedení, které se zmenšilo po 2 proměněných šestkách soupeře. 1,8 sekundy před koncem trefil soupeř trojku po doskoku, která ho posunula do jednobodového vedení a Redeem už bohužel nezvádl skórovat. Finálové skóre činilo 41:42. Fenomenální úspěch Redeem teamu z Dašáku tedy utekl o jeden jediný smolný bod. Zápas o 3. místo proběhl s domácím gymnáziem, které také mělo tým složený z extraligových hráčů. Zápas rozhodla větší rotace, koncentrace a fyzická i mentální síla soupeře, který zápas opanoval a pod vedením extraligového hráče Marka Půlpána a vyhrál 51:33.

Redeem team tedy obsadil výborné 4. místo. V historii gymnázia se jedná o jednoznačně nejlepší výkon v soutěži. Přestože jsme měli na víc, turnaj se celkově velmi vydařil. Věříme, že i přes absenci letos maturujících žáků se Redeem team v dalších letech dostane na nejvyšší příčky v republice. Do All Star pětky turnaje se dostal Michal Bílek. Je ale potřeba vyzdvihnout jména Matěje Kolíka a Huga Lejska, kteří předváděli skvělé výkony.

Konečné umístění:

  1. místo Mendelovo gymnázium Opava
  2. místo Gymnázium Jindřichův Hradec
  3. místo Gymnázium M. Lercha Brno
  4. místo Gymnázium Pardubice, Dašická
  5. místo SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové
  6. místo Gymnázium Ú n/L, Jateční

O výbornou reprezentaci školy se postarala sestava Redeem teamu ve složení Lukáš Kolovratník, Hynek Čebiš, Matyáš Balla, Albert Vojtíšek, Tomáš Kučera, Hugo Lejsek, Matyáš Kment, Ondřej Bílek, Matěj Kolík, Michal Bílek, Daniel Toman, Bruno Lejsek.

Věříme, že nás v dalších letech, odehraných nejen za školu, čeká mnoho basketbalových úspěchů. 

Za Redeem team Matyáš Balla

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.