Maturitní zkoušky více
MENU více

Na tácu, aneb Databáze jídel v novém kabátě!

Publikováno: 12. 2. 2024

Již přes rok na Dašáku běží Databáze jídel, k čemuž jsme sepsali i tento článek. Od té doby se toho hodně změnilo, pojďme si to shrnout.

Před rokem, po spuštění na Dašáku, jsme nevěděli jak moc se budeme projektu do budoucna věnovat, podařilo se nám ale s naším projektem zúčastnit inovačního maratonu Nakopni Prahu, kde se nám dařilo, a díky získané podpoře jsme mohli projekt značně posunout. Na úspěch jsme navázali v zápětí v soutěži GreenHack. (O všem si můžete přečíst zde.)

Celá aplikace prošla v průběhu roku značnou proměnou. Nabízí nový vzhled, nové funkce, intuitivnější prostředí pro strávníky i kuchařky… a vše pod novým názvem Na tácu!

A co to vlastně Na tácu je?

Web na kterém jsou k názvům jídel ze školní jídelny přiřazené fotky, takže už se nemusíš bát objednat si švejžužu nebo maso pěti barev, protože budeš vědět, do čeho jdeš! Jídla můžeš taky hodnotit, dávat zpětnou vazbu kuchařkám a důležité info spolužákům, aby věděli, jak si jídlo vede v porovnání s ostatními.

A proč to děláme?

Jako strávníkům naší školní jídelny nám vadilo, že často nevíme, co si pod názvem jednotlivých jídel představit, protože jsme občas dostali na talíř něco jiného, než co bychom očekávali. To přispívá ke zbytečnému vyhazování jídla. Cílem našeho projektu je zjednodušit výběr jídla a snížit počet vyhozených nedojedků. Díky naší webové aplikaci s fotkami obědů strávníci vidí jak dané jídlo vypadá, mají možnost jednotlivá jídla hodnotit, a hlavně si lépe vyberou! Web chceme neustále vylepšovat a rozšířit do dalších škol.

A jak se tam dostanou fotky jídel?

Všechny fotky jídel které na webu jsou, byly vyfoceny a nahrány kuchařkami z Tvojí školní jídelny z jejich vlastní vůle, protože věří že to má smysl a chtějí vařit tak, aby to co nejvíce strávníkům chutnalo. Takže až Ti jídlo příště bude chutnat hodně, anebo vůbec, tak na nic nečekej a ohodnoť ho! Dáš tak kuchařkám zpětnou vazbu, díky které budou o problému nebo pochvale vědět a můžou se tím řídit při dalším vaření.

Máš otázky, připomínky, nápady, nebo cokoliv?

Kontaktuj nás:

web: www.natacu.cz

IG: www.instagram.com/natacu.cz

email: info@natacu.cz

Za tým Na tácu

Ondřej Pipek, Matěj Rychnovský

Na tácu

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.