Maturitní zkoušky více
MENU více

MŠMT již po osmé vyhlašuje soutěž České hlavičky

Publikováno: 2. 5. 2014

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR společně s Českou hlavou vyhlašuje již 8. ročník soutěže pro talentovanou mládež v oblasti vědeckých a odborných prací České hlavičky.

V letošním roce opět budou předávat ceny v pěti kategoriích: Sanitas, Merkur, Genus, Ingenium a Futura. Snažíme se, aby tato celostátní soutěž byla otevřená a přístupná všem studentům středních škol. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli rozšířit kategorii „Merkur“, která se od letošního ročníku bude udílet za práce a projekty z oblasti společenských věd. (viz. statut)

Laureátům budou ceny a finanční odměny předány na slavnostním galavečeru, který se uskuteční 20. října v Brně a Česká televize jej odvysílá dne 17. listopadu.
Zároveň jsou letos České hlavičky opět součástí programu EXCELENCE vyhlašovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Tento program je určen pro podporu talentovaných žáků a pedagogů. České hlavičky se tak stávají nejprestižnější soutěží pro nadanou středoškolskou mládež v ČR.

Díky opětovné spolupráci s nadací Zdeňka Bakaly, získají naši laureáti možnost v rámci programu Scholarship zažádat o stipendium či finanční podporu na studium v zahraničí na jimi vybraných středních školách.

Věřím, že i Vaší škole naleznete mnoho talentů, jejichž práce si zaslouží ocenění a uznání. Proto prosím, upozorněte je na možnost zúčastnit se soutěže České hlavičky nebo je sami motivujte k nominaci. Pomůžete jim udělat první významný krok v jejich vědecké kariéře.
V příloze si dovoluji zaslat statut soutěže s tím, že uzávěrka nominací je 30. června 2014.

Kompletní znění statutu a náležitosti nutné k podání přihlášky naleznete v příloze tohoto mailu nebo na webových stránkách www.ceskahlava.cz.
V případě dotazů či nejasností nás neváhejte kontaktovat mailem (nosek@ceskahlava.cz),
nebo telefonicky na čísle 702 075 916.

Václav Marek
předseda organizačního výboru
České Hlavičky

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.