Maturitní zkoušky více
MENU více

Francouzský deník V – Výlet na ostrov Noirmoutier

Publikováno: 10. 5. 2016

Ráno v 8:25 jsme se sešli před školou a vyrazili jsme na náš poslední výlet spolu s francouzskými studenty. Naším cílem byl ostrov Noirmoutier, kde jsme na pláži, na kterou jsme dorazili skrz les, hráli hru. Vytvořili jsme česko-francouzské skupiny. Měli jsme za úkol najít 7 předem určených míst, vyfotit se s nimi, postavit hrad z písku a najít mušle. Po splnění úkolů jsme dostali písmenka, ze kterých jsme museli vytvořit slovo. Pak jsme měli asi hodinovou pauzu na oběd. Jakmile jsme dojedli, udělali jsme na pláži skupinovou fotku a vítězná skupina dostala cenu.

Poté jsme se odebrali na cestu zpět k autobusu. Tam skončil náš program.

Klára Jandová

odpoledne 1)

Odpoledne jsme začali na pláži, kde jsme se skupinově vyfotili. Následně jsme se odebrali k autobusu, kterým jsme dojeli až k cestě, jediné taková cestě v Evropě, která bývá průjezdná jen pár hodin denně. Zbylý čas je zaplavená mořem, které se vrací rychlostí cválajícího koně. Došli po ní až k záchranné věži, na které se lidé mohou zachránit, když by nestihli odjet z cesty včas. Po návratu do autobusu jsme se vydali na ústřicovou farmu. Po vystoupení z autobusu nám byly rozdány papíry s vývojovými stádii ústřic. Potom jsme si prošli farmu, kde nám bylo vysvětleno, jak se ústřice připravují k jídlu a jak dlouho trvá zrání. Následně jsme měli možnost ústřice ochutnat. Většina z nás je ochutnala, někdo si dal i druhou. Opět jsme se odebrali k autobusu a odjeli do Challans, kde na nás už čekali francouzští studenti, kteří nejeli s námi. Před show našich scének jsme si dali pití a sušenky ve vedlejší místnosti. Pak přišlo na řadu vystoupení, naše skupina šla na řadu jako první, měli jsme scénku z Forresta. Po show jsem si já, 5 dalších českých studentů a naši dopisovací kamarádi dali ve městě kebab a šli jsme si sednout ven. Seděli jsme tam asi hodinu a povídali si. Asi v 21:00 pro nás přijeli rodiče a začali jsme odjíždět domů.

Kateřina Brádlová

odpoledne 2)

Na ostrově Noirmoutier jsme ješte chvilku zůstali. Z Plage des Dames-„pláže žen“ (jedna z nejznámějších pláží Francie, která se objevila v mnoha filmech, naposledy ve snímku Mikulášovy prázdniny – pozn. redakce), jsme se přesunuli k cestě, která je 12 hodin denně zaplavená. S přílivem voda přináši malé mořské živočichy jako kraby čí ústřice. Nadešel čas opustit krásný ostrov. Z ostrova jsme rovnou vyrazili na ústřicovou farmu v městečku Bouin. Pán, který zde pracoval, nás provedl farmou, pověděl nám jak se k nim na farmu dostávají mořské ústřice a přišla ta chvíle, které se spoustu lidí obávalo. S návštěvou farmy byla spojena i ochutnávka ústřic. Mnohým z nás to nechutnalo, někteří si šli pro přídavek. Z farmy jsme už zamířili do školy našich francouzských kamarádů. Proběhlo poslední procvičování scének před velkou show, kde jsme je měli hrát před rodiči. Show nakonec sklidila veliký úspěch. Ještě jsme zpívali francouzskou písničku,Francouzi českou. Otestovali jsme své kamarády z vědomostí o Česku a Francii. Po show se každý vrátil domů a následoval víkend.

Lucie Bambušková

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.