Maturitní zkoušky více
MENU více

Francouzský deník VI – Sobota s rodinou

Publikováno: 19. 5. 2016

Sobotu 23. 4. 2016 jsme strávili s hostitelskými rodinami, které si pro nás připravili zábavný program. Ráno jsem se nejprve seznámila se starší sestrou mé francouzské kamarádky, která bydlí v Nantes. Po snídani jsme společně vyrazili do historického, zábavního parku Puy du Fou. Cesta z Challans do parku trvala dvě hodiny, ale stálo to za to. V parku jsme navštívili velké, historické show. Během vystoupení jsem se cítila, jako bych se ocitla v jiné době. Viděli jsme představení z doby Napoleona, Tří mušketýrů, Vikingů, Rytířů. Také jsme měli možnost vcítit do kůže vojáků, bojujících v první světové válce, ale nejvíc se mi líbily souboje gladiátorů v Koloseu. Byl to můj nejhezčí zážitek z pobytu ve Francii.

Markéta Krtičková

Sobota byla první den, který jsme strávili se svou francouzskou rodinou. Já jsem s Nelly a její sestrou Marie Ange jela do Nantes, což je velké město s necelými 300 000 obyvateli poblíž Challans. Odpoledne jsme byli nakupovat v obchodním centru Atlantis dárky domů.

Tam jsme se potkali s dalšími českými korespondenty a tak jsme trávili čas společně. Večer jsme vyrazili na místní pouť, kde jsem ochutnala oblíbené pouťové jídlo zvané Chi-chi.

Anna Stieberová

Ráno jsme se probudili po párty, a šli jsme hrát basketbal. Kolem 10:30 pro nás přijel otec Doriana a jeli jsme k němu domů, který je vzdálen asi půl hodiny od Challans. U něj jsme se ubytovali, a měli oběd, což bylo hovězí maso s houbovou omáčkou. Po obědě jsme měli klid a kolem druhé odpoledne jsme jeli odvézt Dorianova bratra na fotbal a pokračovali na lasergame, kde jsem byl společně ještě se dvěma českými spolužáky. Po dvou hrách jsme jeli k jednomu z Francouzů, který pořádal další párty. Tam jsme se najedli, ale s Dorianem jsme museli brzy jet, protože jsme bydleli daleko. Večer jsme si pouštěli nejznámější videa z YouTube a šli jsme spát kolem jedenácté.

Matěj Macela

Ráno jsme s Charlotte vstaly kolem desáté hodiny ranní. Nasnídaly jsme se a poté jsme hrály různé společenské hry. Byly opravdu zábavné a hodně jsme se u nich nasmály. Na oběd jsme měli jejich specialitu, bílé fazole se šunkou. Po obědě jsme se vydaly s její mamkou a sestrou na nákupy do města La Roche, kde jsme strávily asi tři hodiny. Cestou zpět do Challans jsme se stavily v kavárně, ale bohužel tam nebylo místo, a tak jsme si vzaly horkou čokoládu a cookies s sebou. Po návratu domů jsme začali s přípravou večeře. Dělali jsme domácí sushi, jež mi samozřejmě moc chutnalo. Večer jsme všichni hráli hru Just dance, což jsem si moc užila, protože to bylo vtipné a nikdy předtím jsem tuto hru nehrála. Spát jsme šly asi o půlnoci.

Anna Holcová

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.