Maturitní zkoušky více
MENU více

Workshop Budoucnost máme ve svých rukou – pokračování

Publikováno: 25. 6. 2021

Před pár dny jsem se zde snažil popsat naše působení na zajímavém workshopu, ze kterého jsme měli šanci postoupit do dalšího kola – na konferenci do Prahy. To se nám povedlo, a tak mám možnost se zde znovu rozepsat.

Postoupili jsme s naším projektovým návrhem, který se Vám zde pokusím trochu popsat. Jako strávníkům naší školní jídelny nám vadilo, že dost často nevíme, co si máme pod názvem jednotlivých jídel představit. Například, když si objednám maso pěti barev, tak nevím, co mě čeká, a v jídelně mohu dostat na talíř něco podstatně jiného, než jsem si představoval. Myslíme si, že toto přispívá ke zbytečnému vyhazování jídla v naší školní jídelně, a to bychom chtěli naším projektem změnit. Cílem našeho projektu bylo vytvořit webovou stránku s fotkami obědů, kde strávníci uvidí, jak dané jídlo vypadá, a budou moci jednotlivá jídla komentovat a hodnotit. Díky tomu si budeme v jídelně moci lépe vybírat jídla, která mají větší potenciál nám chutnat, a bude se vyhazovat méně nedojedků.

Konference probíhala v divadle Radka Brzobohatého v Praze a nebyla jenom o soutěžení. Dostalo se nám i mnoha různých informací o našich možnostech a velmi zajímavá byla i beseda s hercem Zdeňkem Stejskalem. Všechny nás také potěšilo chutné občerstvení, které jsme tam prostě nemohli nechat se zkazit…

S naším nápadem jsme se umístili v této celorepublikové soutěži na druhém místě a odnesli jsme si doslova hromadu různých cen. Nechceme, aby s koncem soutěže skončil i náš projekt, protože ho u nás na škole chceme zrealizovat! Pokud Vás tedy zaujal a měli byste zájem se na něm s námi podílet nebo se jen na něco k němu zeptat, tak se nebojte někoho z naší skupiny kontaktovat. Zopakuji zde závěr svého minulého článku – choďte na soutěže, je to legrace a naučíte se tam mnohem víc než sezením ve škole!

Za tým Martina Kolovratníka, Matěje Rychnovského a Matěje Bednáře

Ondřej Pipek

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.