Maturitní zkoušky více
MENU více

Sportovní den na nižším gymnáziu

Publikováno: 20. 4. 2018

Jako každý rok i letos v době přijímacích zkoušek zorganizovali učitelé tělocviku pro žáky nižšího gymnázia oblíbený sportovní den. Tentokrát připadlo mezitřídní klání na úterý 17. 4. 2018. Sportovalo se na více místech.

Naši nejmladší měli crossmintonový turnaj v nafukovací hale na Slovanech. Vzhledem k tréninkovému náskoku 1. A se hrálo odděleně vyřazovacím systémem (tzv. „pavouk“). O pořadí vítězů  rozhodly závěrečné vzájemné zápasy.

Výsledky:

1.  A

  1. Šimon Špilar
  2. Eliška Ludvíková
  3. Tomáš Mach

1.  B

  1. Adam Veselý
  2. Ondřej Král
  3. Barbora Chaloupková

Sekundy a tercie si to rozdaly ve čtyřboji. Kluci sehráli na školním hřišti turnaje ve fotbale a florbale, holky v tělocvičnách v přehazované a ringu. Boje to byly nelítostné s absolutním nasazením, neboť šlo o body do celkového hodnocení tříd.

Výsledky:

  1. A        22 b.
  2. A        15 b.   
  3. B        10 b.
  4. B          7 b.

Žáci tříd 4. A a 4. B strávili sportovní den na bazéně. Po krátkém rozplavání si vyzkoušeli několik plaveckých cvičení, při kterých dokázali, že zvládnou uplavat několik padesátimetrových bazénů za sebou (nikdo se neutopil) a po štafetovém závodě tříd, ve kterém zvítězili plavci 4. A, se všichni přesunuli do prostoru aquacentra. I přes poměrně plné bazény si děti užily jak vířivku, tak i tobogány a divokou řeku a zregenerovaly tak po náročnější plavecké části. 

Michal Holešínský, Radka Vašíčková, Zuzana Burianová

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.