Maturitní zkoušky více
MENU více

Zápisky z česko-německého týdne

Publikováno: 16. 4. 2019

Ve dnech 5. – 12. 4. 2019 se žáci naší školy zúčastnili výměnného pobytu se studenty gymnázia z bavorského Buxheimu. Po půl roce se konečně setkali se svými německými kamarády a strávili společně celý týden. Němce seznámili s místními tradicemi, významnými místy a českou kuchyní. Nesměly chybět ani společné akce, které utužily vztahy. A co všechno se na společném česko-německém týdnu událo? O tom níže přinášejí informace naše žákyně:

V pátek 5. dubna jsme již kolem páté hodiny odpoledne očekávali příjezd našich německých kamarádů. S mírným zpožděním dojeli ke škole, kde se znovu setkali se svými korespondenty. Poté jsme se rozešli do našich domovů, kde jsme společně strávili první večer.

foto: Silvie Dlouhá, Marie Matyášová

Víkend jsme většinou strávili ve skupinkách na výletech. Nesměla chybět návštěva Kunětické hory, Hradce Králové a nejbližšího okolí Pardubic. A nevynechali jsme ani aquapark či společnou večeři.

V pokračování článku najdete jednotlivá videa z této akce

V pondělí strávili Němci první dvě hodiny na výuce u svých korespondentů. Poté je žáci 4. B provedli po historické části Pardubic a povyprávěli jim o našem městě.

Večer se konal tradiční Bunter Abend, kde jsme rodičům společně zazpívali a zatancovali. Nakonec jsme si pochutnali na přineseném jídle a zhlédli video obsahující fotky z pobytu v Německu.

V úterý zavítali Němci do Lidic, kde zavzpomínali na smutnou historii vesnice, zničené za druhé světové války. Po návratu do Pardubic jsme zamířili do parku Na Špici, kde jsme si užili společný piknik a sportovní aktivity.

Středu jsme s Němci strávili v Praze, kde jsme prošli Královskou cestu, vedoucí od Prašné brány ke Staroměstskému náměstí přes Karlův most až na Pražský hrad. Nakonec jsme dostali asi tříhodinový rozchod a kolem páté hodiny se vrátili zpět do Pardubic. Večer se většina z nás zúčastnila společné večeře v restauraci Art Café.

Ve čtvrtek Němci zamířili do Kutné Hory na celodenní výlet. Prohlédli si jak známou Kostnici, tak chrám svaté Barbory a podzemní chodby. Poslední večer jsme si užili u hraní bowlingu.

Nastal pátek a s ním i blížící se odjezd Němců zpět do Buxheimu. V osm hodin jsme s nimi dojeli ke škole a o půl deváté jsme za vřelého mávání dali Němcům poslední sbohem.

Markéta Škuligová, Anežka Bayerová

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.