Maturitní zkoušky více
MENU více

Regionální výběrová konference Evropského parlamentu mládeže v Hradci Králové

Publikováno: 5. 12. 2022

Ve dnech 11. až 13. listopadu 2023 se naše škola stejně jako v minulých letech zúčastnila regionálního zasedání Evropského parlamentu mládeže v ČR, které proběhlo v prostorách Univerzity Hradec Králové. Na zasedání se setkaly delegace z českých škol s mezinárodním akademickým týmem simulujícím prostředí Evropského parlamentu. Studenti, rozděleni do 8 tematických komisí, po 2 dny vymýšleli a sepisovali řešení konkrétních problémů, kterým dnes evropská i celosvětová společnost čelí, například práva žen na potrat či přechod na zelené zdroje energie. Poslední den konference se uskutečnilo valné shromáždění, kde jednotlivé komise svá usnesení přednesly (resolution booklet).

Z naší školy se na konferenci vypravili Amálie Kovaříková a Michal Vaněk z 5. A, Aleš Doskočil z 5. B, Kateřina Beranová, Jan Čivrný, Aneta Ehrenbergerová, Zdeno Sekerák, Tereza Stránská a Ivo Nedvěd z 6. A, Nhu Quynh Tranová z 6. B, Dominik Lončák z 2. H a Anna Tučková z 7. A. Další, starší žáci se podíleli na konferenci jako facilitátoři: Vít Oprchalský z 6. A byl členem týmu pro mediální výstup a David Theodor Nimrichtr ze 7. A byl dokonce jedním z organizátorů.

Vybraní delegáti budou pozváni do Kolína na Národní výběrovou konferenci EPM, po které ti nejlepší dostanou možnost účastnit se mezinárodních zasedání.

Jana Bílková

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.